"Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg skal klare"
-Pippi Langstrømpe

lørdag 20. november 2010

Sitronpai med marengslokk


Mamma har masse lime og sitron som veks utenfor her. Så derfor tenkte æ å bruke dem til noe fornuftig, som ei kake f.eks..
Først ut ble den her paien. Utrolig syrlig og god. Servert med piska krem til.. mmm

Oppskrifta æ brukte:
Bunn
200gr hvetemel
125 gr smø
3 ss sukker
1 eggeplomme
Fyll
4 eggeplomma
4 ss maizena mel
1,5 dl vann
2 dl sukker
skall fra 2 sitrona
3 ss sitronsaft
2 ts smør
Marengstopp
4 eggehvite
110gr sukker
2 ts sitronsaft


BUNN:
Smuldre smør i melet, tilsett sukker og eggeplomme og arbeid deigen raskt sammen. La den hvile en time og lag fyllet i mellomtida. Trykk deigen ut i en paiform, litt oppover kantene.
Forstek bunnen ved 250 gr. i 10 minutter.
 FYLL:
Varm opp vann, maisennamel og sukker til det tykner. Tilsett eggeplommene, sitronskall, saft og smør, og la det stå på svak varme til det blir tykt. Rør hele tiden. Avkjøl.
 TOPP:
Stivpisk eggehvite og tilsett sukker. Pisk i noen minutt til og tilsett sitronsaften.

Legg sitronkremen i paibunnen og bre marengsmassen over. Stek videre ved 175 grader i 10-15 minutter, lenger hvis ikke marengsen ser tørr ut.
 serveres kald. 

I dag har vi vært en tur på stranda å kosa oss, kjempedeilig!
Molly bade, måkke å styre hele tiden :)

G O D  H E L G ! ! !

1 kommentar:

  1. heia dokker syden jenter!!! :) Tusen takk for omtanken, det gjør godt!!! :) <3 De kakene har jeg tatt oppskrifta på, for dem så super god ut.!! MMmm, Jeg er et lite kakemonster, elsker kaker. hehe. Ja, en måte var det bedre, du får velle skrift, lettere å legge ut bilder og du får det på pcen og ikke redd får å at det skal forsvinne for du for posta det. Helt okey. skal prøve å bruke det litt fremover så ser jeg om jeg syns det er bra. :) Kos dere i varmen. Klem Isabell og Noah

    SvarSlett