"Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg skal klare"
-Pippi Langstrømpe

torsdag 18. november 2010

sjokoladepavlova med jordbær

Har lenge sett, men aldri før prøvd mæ på sjokoladevarianten av pavlova.
Kjøpte masse jordbær på markedet på tirsdag så fant ut at tiden va inne for å teste ut den her versjon.
Hadde nok litt lite eddik i for den ble ganske sprø, meeeen akk så god... Va ikke mye igjen av den etter vi satt den på bordet..
Smakte nesten litt som sjokoladebiscotti..



Oppskrifta æ brukte va:
4 eggehviter- romtemperert
200 g sukker
1ts balsamicoeddik
2ss kakao
50 g kokesjokolade

Visp ettehviten stiv, ha i sukker litt og litt om gangen under vispinga. Visp til stiv marengs.
Vend så forsiktig inn eddik, kakao og finhakka sjokolade.
Ha ovnen på 180 grader og senk den til 150 med en gang den kommer i ovnen.
Stekes i 1,5 time. La den stå i ovnen me døra på gløtt til den e kald.
Legg på vispa krem med vaniljesukker og friske jordbær.. ENjOY!
Published with Blogger-droid v1.6.5

1 kommentar:

  1. Mmmm.. Den så god ut!
    Kanskje den må prøves!
    Ha en fiin kveld,håpe dokker kose dokker der nede.
    Klem Christina

    SvarSlett